• 06 11 085 951
| |

Aanbod

BOOSTERTRAINING

De Boostertraining is een training waarin je leert om voor jezelf op te komen, je grenzen aan te geven en ook hoe je met anderen om kan gaan. Dit leer je niet alleen door te praten, maar vooral door juist te doen. Je leert dit door hondengedrag te begrijpen en door dit toe te passen tijdens het trainen van honden.

Honden oordelen niet en reageren vooral op je lichaamstaal, stemgebruik en je uitstraling

Honden lijken veel op mensen en zijn ook nog eens supereerlijk. Ze oordelen niet over je, maar reageren vooral op je lichaamstaal, stemgebruik en op je uitstraling. Als jij niet duidelijk bent, begrijpen ze niet wat ze moeten doen en zullen dit aan jou duidelijk maken door allerlei signalen te laten zien, zodat je weet hoe je het anders kan doen. Je doet veel succeservaringen op! Deze manier van trainen is erg leuk, we hebben lol en ondertussen leer je ontzettend veel over jezelf!

Voor wie

De Boostertraining is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en (jong) volwassenen en wordt o.a. ingezet bij meervoudige hulpvragen zoals depressie, autisme, verlegenheid, faalangst, angst, ADHD en/of agressie. Ook kunnen we de training inzetten voor enkelvoudige problemen, zoals bijvoorbeeld faalangst of weinig zelfvertrouwen

Achtergrond

De Boostertraining is een training die is samengesteld uit o.a. elementen uit de Topdogtraining Nederland. Dit  is een hulpverleningsmodule op basis van Animal Assisted Therapie (AAT) en in 2007 ontwikkeld door Mens & Hond Consultancy. De methodiek heeft in 2007 een innovatieprijs binnen de jeugdzorg gewonnen voor best uitgewerkte nieuwe methodiek.

Verder is de training samengesteld uit 25 jaar ervaring in het geven van  groepstrainingen en deeltijdbehandeling en mijn werk als ambulant gezinshulpverlener in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

In't kort

 • Een Boostertraject bestaat uit 12 bijeenkomsten: een kennismaking/ intake, 10 trainingsbijeenkomsten, tussenevaluatie en een eindevaluatie.
 • De Boostertraining is een sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining met inzet van een psychosociaal hulphond.
 • De kosten zijn €1350,- voor 12 bijeenkomsten. Exclusief reiskosten. Dit is een basistraining voor enkelvoudige hulpvragen, meer meervoudige hulpvragen is zorg op maat nodig en is het tarief in overleg.
 • Een training duurt +/_ een uur
 • We kunnen bij jou komen, maar je kan ook naar ons toe komen.
 • De weersomstandigheden of de gezondheid van de hond staat voorop. Een beetje regen houdt ons niet tegen, maar bij extreme hitte of een blessure bij de hond zal de training verplaatst worden.
 • Kan een training niet doorgaan? Dan hoor ik dit graag 24 uur van te voren.
 • Heb je interesse in de Boostertraining of heb je vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

INDIVIDUELE COACHING / TRAINING OP MAAT

We kunnen ook komen om je juist het extra zetje in de rug te geven om wel naar school te gaan of om wel die behandeling te gaan doen die je hard nodig bent, maar waarbij het nog niet lukt om te gaan. We komen dan met de hond bij je thuis en coachen je in de vaardigheden die je nodig bent om net dat extra stapje te durven/ kunnen zetten.

Het kan ook dat een Boostertraining nog niet helemaal voldoende is en je nog extra sessies nodig bent. Dan vragen we begeleiding over een langere periode aan.

In't kort

 • Individuele coaching/ training vragen we in overleg aan voor een langere periode of voor een hoeveelheid extra sessies.
 • Coaching/ begeleiding met inzet van een psychosociaal hulphond.
 • Dit is begeleiding op maat. We overleggen wat nodig is.
 • De kosten zijn €75, – per uur, exclusief reiskosten.
 • We kunnen bij jou komen, maar je kan ook naar ons toe komen.
 • De weersomstandigheden of de gezondheid van de hond staat voorop. Een beetje regen houdt ons niet tegen, maar bij extreme hitte of een blessure bij de hond zal de training verplaatst worden.
 • Kan een afspraak niet doorgaan? Dan hoor ik dit graag 24 uur van te voren.
 • Heb je interesse in deze individuele coaching of heb je vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

OPLEIDEN VAN JE EIGEN ASSISTENTIEHOND

Buddyboost werkt in deze trajecten als freelancer in opdracht voor de Stichting Dutch Assistance Dogs.
Stichting Dutch Assistance Dogs is gespecialiseerd in het bieden van coaching en begeleiding aan (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis, eetstoornis en/of (c)PTSS. We helpen je bij het opleiden en het zinvol inzetten van je eigen assistentiehond, waarbij je tegelijkertijd werkt aan je persoonlijke doelen. We willen er samen voor zorgen dat je welzijn toeneemt, je zelfstandiger wordt en weer meer mee kunt doen in de maatschappij. Hierbij vinden wij het van belang dat ook je assistentiehond echt hond kan zijn. Wij gunnen je een mooi leven en dragen daar graag aan bij.

Assistentiehonden versterken je gevoel van veiligheid, maken zelfstandigheid mogelijk, en ondersteunen bij emotieherkenning en grenzen stellen. Wij begeleiden jou om samen je eigen assistentiehond op te leiden. Ontwikkel een sterke band, groei samen, en bereik jouw persoonlijke doelen.

Aanmelden
Heb je interesse in een assistentiehondentraject bij Stichting Dutch Assistance Dogs? Houd de aanmeldpagina van Dutch Assistance Dogs dan goed in de gaten. Daar staat vermeld welke regio’s ruimte hebben voor nieuwe trajecten. Voor meer informatie zie  www.dutchassistancedogs.nl