• 06 11 085 951
| |

Over ons

WIJ ZIJN BUDDYBOOST

Buddyboost biedt specialistische hulp aan kinderen en jongeren in de vorm van weerbaarheidstrainingen, sociale vaardigheidstrainingen en agressie regulatietrainingen, met behulp van psychosociaal hulphonden. Ook werken we vraaggericht en stemmen onze trainingen af op de vraag van de jongeren.

TOEKOMSTPERSPECTIEF

Velen jongeren lopen er tegenaan dat de reguliere hulpverlening niet aansluit of stuiten tegen lange wachtlijsten. Voor deze jongeren kan Buddyboost een uitkomst bieden. Door middel van innovatieve trainingen en andere vormen van hulp met getrainde honden bieden wij deze jongeren een nieuw toekomstperspectief, zodat ze weer grip krijgen op hun leven.

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Nanda Mellema. Oprichter en eigenaar van Buddyboost. Ik heb bijna ruim 25 jaar ervaring in de psychiatrie en in de jeugdzorg.

Buddyboost is ontstaan nadat ik erachter kwam dat wanneer ik mijn hond meenam naar een jongere het gesprek makkelijker verliep en contact al snel gelegd werd.

Hier wilde ik meer mee doen! Nadat ik de opleiding therapiehond bij Happy Tails heb gevolgd zijn we met een pilot gestart om Buddy in te zetten bij zorgmijdende jongeren. Meer dan een jaar heeft dit pilot gedraaid en hebben we samen meerdere jongeren gezien.

GEEN SAAIE GESPREKKEN, MAAR DOEN!

Veel zorgmijdende jongeren hebben weinig vertrouwen meer in de hulpverlening en zien jou als de zoveelste hulpverlener die iets van ze wil. Gesprekken? Ze hebben ze al zoveel gevoerd! Maar met Buddy erbij stonden ze er wel voor open, even in de buitenlucht een wandeling maken en aandacht voor elkaar. Vaak ontstonden er mooie gesprekken. Ook zijn we oefeningen gaan doen waarbij ze nieuwe vaardigheden aan het oefenen waren en merkten dat ze weerbaarder werden en kregen meer zelfvertrouwen.

Ik ben vervolgens de Topdogopleiding gaan doen , daar heb ik geleerd om op een professionele manier de honden in te zetten in de training.

Het is fantastisch om elke keer weer te zien waar honden toe in staat zijn en wat ze ons allemaal kunnen leren.

DE COTRAINER(S)

BUDDY

Dit is Buddy. Buddy is enthousiast en gevoelig. Hij wil heel graag voor je werken en hij is gek op aandacht. Hij is een enorme snuffelaar en als hij een lekker geurtje op het spoor is moet je extra hard werken om zijn aandacht vast te houden. Hij voelt feilloos aan hoe jij in je vel zit.

JOEP

Dit is Joep! Hij is nog lekker druk met alles ontdekken wat er maar te ontdekken valt. Hij maakt van alles stuk en daagt iedereen uit. Hij moet nog veel leren om een psychosociaal hulphond te worden!

GEDRAGSTEST

Wij trainen de honden met hondvriendelijke trainingstechnieken. Wij geloven in sociaal leren, met voer stimuleren. Honden willen graag met ons mensen samenwerken en ze willen graag iets voor ons doen. Wij werken met honden die stabiel zijn en die het leuk vinden om met anderen samen te werken. De honden zijn goed opgevoed en hebben ongeveer anderhalf jaar training gehad. Ze worden regelmatig opnieuw bijgetraind. Ze zijn getest op geschiktheid voor het veilig en verantwoord uitvoeren van werkzaamheden. Wij testen de honden voordat zij aan het werk kunnen vanuit het oogpunt van dierenwelzijn en vanuit het oogpunt van veiligheid voor onze cliƫnten.