• 06 11 085 951
| |

Dierondersteunende interventies

Dierondersteunende interventies

Dog Assisted Interventions ( DAI ) is een verzamelnaam voor iedere vorm van therapie, coaching, counseling, educatief programma of iedere activiteit ondernomen met behulp van honden.

De kracht van dieren

“De kracht van de dieren zit in het instinctief reageren, de directe, eerlijke en ondubbelzinnige feedback. Verder kan men in het dier een stuk veiligheid en zekerheid vinden omdat het niet oordeelt”

Een hond leeft in het ‘nu’ en reageert direct op wat er gebeurt. Daardoor geeft hij gelijk aan je terug welk effect je gedrag heeft. Door te leren samenwerken met een hond vergroot je (deels onbewust) je sociale vaardigheden en weerbaarheid. En samenwerken met een hond is ook nog eens erg leuk.

De transfer van hetgeen je leert in de training naar je dagelijks leven gaat geleidelijk, wanneer je eraan toe bent zal ik het tijdens de training noemen, maar niet te veel, want je leert meer door het te ervaren, dan door er naar te luisteren. Je oefent tijdens de trainingen belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om je leven weer op poten te krijgen!